FAQ – SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

MUAYTHAI

Om du är 15 år eller yngre vill vi att du tar med dig mamma eller pappa ner till oss så de ser vad thaiboxningsträning innebär, att de träffar någon av tränarna och på detta sätt ser var du håller hus och vad du gör.

Vi har en barngrupp (ThaiKidz) där man har möjlighet att träna två gånger i veckan om man vill. Undervisningen är indelad i vår- och hösttermin. Vi har satt en ålder på 7-12 år. Vi har dock några yngre barn som tränar i den gruppen – det beror mycket på intresse och mognad.

Du behöver träningskläder som du trivs att träna i t-shirt, lång- eller kortbyxor. Väljer du långbyxor – tänk på att inte ha några hårda ”plaststraps” eller liknande i slutet på byxbenen. Du behöver inga skor – vi tränar barfota. Vattenflaska är ett måste och om du vet med dig att du har lätt för att svettas – ta med svetthanduk. Utöver det behöver du handduk om du duschar hos oss. Vad gäller handskar för nybörjare så finns det att låna. De är dock begagnade och lukatr inte jättegott. Det bästa är att skaffa ett par enkla säckhandskar.

Har man tränat förut, men inte på Slagskeppet är det bra att inleda i en Step 1 grupp. Det går enkelt att byta upp om man känner att man vill ha mer utmaning. Sparringkunskaper är en annan aspekt att beakta.

Testas Step 1 och prata med instruktören på plats. Läs om våra pass här!

Medlemskap

Om du har fyllt 18 år och vill betala via autogiro så tar du med dig ditt kontonummer inkl clearingnummer till oss i receptionen. Observera att det måste vara du som har teckningsrätt till kontot för att AG-kopplingen ska fungera.

I denna avgift ingår en försäkring hos Folksam samt medlemskap i Svenska Muaythaiförbundet. Den finansierar tävlingar för vår medlemmar på alla nivåer, utbildningar för instruktörer, domare och övriga funktionärer. De möjliggör att klubben kan arrangera medlemskvällar och andra evenemang.

Det är ett extra flexibelt abonnemang för dit som inte vill binda upp dig på ett år. Du kan säga upp det när du vill genom att mejla till info@slagskeppet.com. Om du säger upp det senast den 15:e en månad, så drar vi ingen avgift för nästkommande månad. Missar du att säga upp innan den 15:e dras det dock för en månad till.

Du måste ta med dig en förälder som kan teckna ett abonnemang åt dig. Eftersom du är under 18 så får du enligt lag inte ingå avtal.

Det går alltid bra att betala för engångs- och provträningar hos oss i mån av plats. Observera att det vid varje höst- och vårsäsongsstart kan vara mycket folk och det inte är säkert att det finns plats. En engångsträning (provträning) hos oss kostar 175 kr för thaiboxning och 200 kr för CrossFit. Om du sparar kvittot och sedan bestämmer dig för att köpa årskort eller teckna autogiro, så drar vi av priset för engångsträningen på priset vid inlämnande av kvittot (gäller bara för ett kvitto per abonnemang).

För att vara säker på att det finns plats på passet du vill prova, ring 08-660 40 01. Läs mer om passen här!

Tävla

Grundläggande för att få tävla för Slagskeppet är att du är en del av Fightinggruppen (gäller ej barn och junior) samt att du har ett kampsportskort. För att bli inskriven i Fightinggruppen så prata med huvudtränaren Peter Lööf.

Klicka här för allt du behöver veta om att tävla samt Fightinggruppen!

Anmälan för att gå match hos oss måste ske genom de svenska klubbarnas officiella kanaler och genom ansvariga ledare. Vi kan tyvärr inte ta emot anmälningar från enskilda boxare. De kan dock skicka in anmälningar till våra matcharrangemang genom att mejla till info@slagskeppet.com.

Övrigt

Vi ser gärna att våra thaiboxningsinstruktörer har matchat själva. Det behöver dock inte vara framgångsrikt. Vår erfarenhet är att många av de absolut bästa tränarna kanske aldrig varit bäst i ringen – men de brinner för sporten och har glädjen och lusten av att dela med sig av sina kunskaper till andra. För att vara aktuell som tränare krävs att du tränat i avancerad-, tävlings-, eller elitgruppen under en längre tid. Meddela gärna ditt intresse till huvudtränaren Peter Lööf.

Skicka en intresseanmälan till teemu@slagskeppet.com med en kort presentation av dig själv med motivering och kontaktuppgifter så kontaktar han dig när det finns möjlighet att gå domarutbildning.

Du ska känna att du tillhör Slagskeppet och vara seriös i din träning. Du ska vara beredd att dela med dig av ditt liv och din träning för att få synas där och vi ser att du gör minst ett blogginlägg i veckan. Är du intresserad av att blogga – skicka en presentation av dig själv till info@slagskeppet.com.