FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna

MUAYTHAI

1

När är det lämpligt att börja med thaiboxning?

Du kan börja i vilken ålder som helst.

2

Jag är 16 år. Måste jag ha förälders tillstånd för att börja träna?

Om du är 15 år eller yngre vill vi att du tar med dig mamma eller pappa ner till oss så de ser vad thaiboxningsträning innebär, att de träffar någon av tränarna och på detta sätt ser var du håller hus och vad du gör.
Om du är under 18 så vill vi att du ser till att dina föräldrar vet vad du håller på med och var du håller hus.

3

Jag har en son som är 6 och en dotter som är 8 – när kan de börja med thaiboxning?

Vi har en barngrupp (ThaiKidz) där man har möjlighet att träna två gånger i veckan om man vill. Undervisningen är indelad i vår- och hösttermin. Vi har satt en ålder på 8-12 år. Vi har dock några yngre barn som tränar i den gruppen – det beror mycket på intresse och mognad.

4

Vad behöver man ha med sig på första träningspasset?

Du behöver träningskläder som du trivs att träna i t-shirt, lång- eller kortbyxor. Väljer du långbyxor – tänk på att inte ha några hårda ”plaststraps” eller liknande i slutet på byxbenen. Du behöver inga skor – vi tränar barfota. Vattenflaska är ett måste och om du vet med dig att du har lätt för att svettas – ta med svetthanduk. Utöver det behöver du handduk om du duschar hos oss. Vad gäller handskar för nybörjare så finns det att låna. De är dock begagnade och lukatr inte jättegott. Det bästa är att skaffa ett par enkla säckhandskar.

5

Jag har tränat muaythai i två år, varav ca 6 mån i Paris, 1 år i London samt det senaste halvåret i Göteborg. Hur vet jag på vilken nivå och i vilken grupp jag hör hemma?

Har du aldrig tränat thaiboxning förut så ska du börja i en av våra nybörjargrupper. Har du tränat ett år, kan grundteknikerna och är sugen på att börja sparra men har lite dåligt flås så går du i nybörjargrupp och kompletterar med startsparringen på lördagar.

Har du tränat hos oss ett år och teknikerna och kondisen sitter som en smäck så kör du i fortsättnignsgruppen. Känner du dig hemtam och trygg i din sparring så ska du köra i avancerad grupp.

Har du kunskaperna som krävs för avancerad nivå men har målet att tävla så ska du tillhöra tävlingsgruppen.

6

Om jag skulle behöva köpa utrustning som handskar och benskydd – var hittar jag rätt utrustning och vad rekommenderar ni?

Det finns flera webshops med stort utbud tex jabb.se samt twins-eu. Nackdelen är att det är svårt att prova så att grejerna sitter bra och är i rätt storlek. Vet du vad du vill ha så brukar det vara mycket prisvärt. Vi har en shop på gymmet med relativt stort utbud. Vi saluför endast de bästa märkena vad gäller sparringutrustning som vi vet håller måttet tex King, Top King, Fairtex och Twins. Resten av de nu existerande märkena kan vi inte rekommendera för thaiboxning hos oss.

7

Jag är lite nyfiken på att börja sparra, men tycker samtidigt att det känns lite obehagligt att börja slå på en annan person och att bli slagen och sparkad på själv. Hur ska jag tänka?

Här på Slagskeppet försöker vi vara tydliga med och poängtera vikten av att prata med den person vi sparrar med. Det är viktigt att tala om om man tycker det blir för hårt och även själv vara lyhörd och lyssna till den andra personens önskemål. Om din sparringpartner trots påpekanden fortsätter att enligt din mening köra på för hårt så påtala det för instruktören så kan han eller hon hjälpa dig och din partner att förklara alternativt hitta en ny sparringpartner som passar dig bättre. Nyckeln är dock kommunikation!

Medlemskap

8

Hur gör jag för att bli medlem?

Om du har fyllt 18 år och vill betala via autogiro så tar du med dig ditt kontonummer inkl clearingnummer till oss i receptionen. Observera att det måste vara du som har teckningsrätt till kontot för att AG-kopplingen ska fungera.
Är du under 18 och vill teckna autogiro måste en av dina föräldrar följa med och teckna AG-medgivande.

9

Medlemskapet om 400 kr som betalas 1 gng per år – vad ingår i det?

I denna avgift ingår en försäkring hos Folksam samt medlemskap i Svenska Muaythaiförbundet. Den finansierar tävlingar för vår medlemmar på alla nivåer, utbildningar för instruktörer, domare och övriga funktionärer. De möjliggör att klubben kan arrangera medlemskvällar och andra evenemang.

10

Vad innebär tillsvidareabonnemang?

Det är ett extra flexibelt abonnemang för dit som inte vill binda upp dig på ett år. Du kan säga upp det när du vill genom att mejla till info@slagskeppet.com. Om du säger upp det senast den 15:e en månad, så drar vi ingen avgift för nästkommande månad. Missar du att säga upp innan den 15:e dras det dock för en månad till. Detta abonnemang kan du också frysa genom att skicka ett mejl till info@slagskeppet.com. Du måste då ange FRÅN vilket datum du vill frysa och TILL vilket datum du vill frysa kortet. Du måste dock frysa kortet minst en månad i taget och max ett år i taget.

11

Jag har inte fyllt 18 ännu, men vill teckna autogiro. Hur gör jag?

Du måste ta med dig en förälder som kan teckna ett abonnemang åt dig. Eftersom du är under 18 så får du enligt lag inte ingå avtal.

12

Jag är nyfiken på att prova thaiboxning – jag har aldrig testat förut – är det bara att droppa in på ett pass och vad kostar det?

Det går alltid bra att betala för engångs- och provträningar hos oss i mån av plats. Observera att det vid varje höst- och vårsäsongsstart kan vara mycket folk och det inte är säkert att det finns plats. En engångsträning (provträning) hos oss kostar 150kr. Om du sparar kvittot och sedan bestämmer dig för att köpa årskort eller teckna autogiro, så drar vi av 150kr på priset vid inlämnande av kvittot. (Gäller bara för ett kvitto per abonnemang)

Tävla

13

Jag är intresserad av att börja tävla. Vad krävs för att tävla? Hur gör jag för att tävla för Slagskeppet?

Stäm av med huvudtränaren Peter Lööf att du är redo och mogen för att gå din första match. Du ska löpträna 3 pass i veckan (min 5km per pass) och träna thai 4 pass i veckan. Du ska ha ett kampsportskort som du beställer själv via Budo- Kampsportsförbundets hemsida. Är du under 18 krävs målsmans godkännande. Du ber om ett tävlingskort i receptionen och anmäler dig genom att sätta upp ditt tävlingskort på lämplig tävling annonserad i klubblokalen.

14

Hur kvalificerar jag mig för att få tillhöra Elitgruppen?

Träningsnivån som krävs är löpning min 3 ggr per vecka, 4 thaipass, god kosthållning. Du ska klara att sparka ”10:an” tre gånger i rad (10-10-1-1-9-9-1-1-8-8-1…osv ner till noll)

Matchmässigt så ska du ha gått din första c-match

15

Jag är fighter i en annan klubb än Slagskeppet och vill gå matcher men min klubb ger ingen sån information till oss fighters. Jag ser att ni regelbundet arrangerar matcher. Kan jag anmäla mig för att gå match på ett av era arrangemang?

Anmälan för att gå match hos oss måste ske genom de svenska klubbarnas officiella kanaler och genom ansvariga ledare. Vi kan tyvärr inte ta emot anmälningar från enskilda boxare. De kan dock skicka in anmälningar till våra matcharrangemang genom att mejla till info@slagskeppet.com.

Övrigt

16

Jag skulle gärna vilja bli instruktör. Hur gör jag?

Vi ser gärna att våra thaiboxningsinstruktörer har matchat själva. Det behöver dock inte vara framgångsrikt. Vår erfarenhet är att många av de absolut bästa tränarna kanske aldrig varit bäst i ringen – men de brinner för sporten och har glädjen och lusten av att dela med sig av sina kunskaper till andra. För att vara aktuell som tränare krävs att du tränat i avancerad-, tävlings-, eller elitgruppen under en längre tid. Meddela gärna ditt intresse till huvudtränaren Peter Lööf.

17

Jag är intresserad av att bli domare – hur blir man det?

Skicka en intresseanmälan till teemu@slagskeppet.com med en kort presentation av dig själv med motivering och kontaktuppgifter så kontaktar han dig när det finns möjlighet att gå domarutbildning.

18

Hur gör man för att få blogga på Slagskeppets hemsida?

Du ska känna att du tillhör Slagskeppet och vara seriös i din träning. Du ska vara beredd att dela med dig av ditt liv och din träning för att få synas där och vi ser att du gör minst ett blogginlägg i veckan. Är du intresserad av att blogga – skicka en presentation av dig själv till pernilla@slagskeppet.com.