THAIBOXNING FÖRSTA GÅNGEN

Det är alltid lite osäkert när man ska göra något för första gången och thaiboxning kanske är lite pirrigare eftersom kampsport över lag kantas av myter. För att ta udden av ”pirret” och eventuella tveksamheter så ger vi dig en inblick i hur det faktiskt går till på ett helt vanligt thaiboxningspass.

Thaiboxning

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG?

Peter o Max

Inledningsvis så är det viktigt nu i pandemitider att du kollar upp om det är några särskilda restriktioner som gäller, t.ex. att du måste förboka ditt deltagande. Restriktionerna är under ständig förändring, vilket gör det svårt att hänga med på hemsidan ibland så ring gärna kansliet för vägledning (08-660 40 01).

På Slagskeppets pass så tränar du barfota vilket betyder att du inte inte behöver ha med dig träningsskor. Det enda som behövs är dina träningskläder (shorts/tights och en t-shirt) samt en vattenflaska.

När du provtränar så betalar du för ett enkelpass och när du tecknar ett abonnemang så dras provträningsavgiften från totalsumman, dvs. så blir provträningen blir kostnadsfri retroaktivt.

När du provtränar (första passet) så finns det säckhandskar att låna i kassan. Beslutar du dig för att fortsätta så finns det handskar till salu i vår butik på plats. Nackdelen med lånehandskar är att de inte luktar jordgubbar så handskinvesteringen motiveras bra bara där.

Ta med dig ett hänglås eller köp/hyr ett på plats så att du kan låsa in dina kläder och värdesaker i skåpen i omklädningsrummet. Vi vill ha så lite saker på golvet som möjligt i träningslokalen.

HUR SER TRÄNINGEN UT?

Förberedelser
Thaiboxningsträning är fysiskt ansträngande så förberedelse under dagen kan vara bra inför ett träningspass. Se till att ha fyllt på inför passet med mat och vatten under dagen och vara så utvilad det går efter skola/jobb.
Inledning & uppvärmning
Varje träningspass börjar oftast med en kort samling där instruktören presenterar sig och talar om vad som i översikt ska hända på passet. Alla instruktörer kör olika uppvärmningar med det gemensamt att ”hela kroppen ska med”.
Individuell teknik
Huvuddelen av träningspasset sker på mits (spark-/slagkuddar) där du tränar olika slag- och sparkkombinationer i par med en annan träningskompis. Instruktören visar och du försöker efter bästa förmåga härma teknikerna. Viktigt att du har inställningen att repetition är kunskapens moder – den som försöker flest gånger lär sig snabbast. Instruktören stöttar dig såklart och ger dig lagom många tips.
Stretch/smidighet & avslutning
Passet avslutas normalt med att gruppen stretchar tillsammans och då brukar också instruktören sammanfatta träningspasset och hur det här gått. Här har du också chansen att ställa frågor och få några avslutande tips inför nästa träning. Instruktören finns oftast tillgänglig för frågor efter själva passet också.