Barn- & Ungdom – Grupper

INLEDNING
Barn- och ungdomsverksamheten (ca 7–17 år) växer snabbt på Slagskeppet och antalet grupper har utökats varje år. Grundläggande är att väcka barnens intresse för idrott i allmänhet och thaiboxning i synnerhet. Det handlar om att barnen och ungdomarna ska se träning som en naturlig och självklar del av livet. Att hitta tjusningen och glädjen i fysisk aktivitet samt att få uppleva tillfredsställelsen i att bli fysisk trött.

Glädjen i att själv utvecklas samtidigt som man hjälper sina träningskamarater att bli bättre är ledstjärnan. Att försöka bli så bra som man kan bli är inte samma sak som att försöka vinna VM. Det handlar om att utmana sig själv och att våga ta steg i sin individuella utveckling. Om det betyder att lära sig något ”svårt” eller att ta steget mot att tävla är underordnat.

För våra instruktörer är det viktigt att förstå att barn och ungdomar inte är små vuxna utan ska bemötas som barn/ungdomar. Dessutom utvecklas barnen olika både mentalt och fysiskt varför instruktören måste ställa rimliga krav både vad gäller det idrottsliga och disciplinen.  Barn kan behöva upp till tre gånger längre tid att förstå en instruktion. Därför är det viktigt att både förklara och visa övningar; enkelhet och upprepning är receptet.

THAIKIDZ 7–12 ÄR
Träningen är lekfull men disciplinerad och innehåller olika delar av kampsportsträning men också koordination-, smidighets-, konditions- och balansövningar. Vårt mål är att ge ditt barn bättre motorik, kondition, självkänsla och trygghet. En av de viktiga lärdomarna är:  “det vi lär oss i träningslokalen stannar i träningslokalen”.

Särskilt under de första åren går ledarskapet ut på ett lekfullt förhållningssätt. Barnen måste känna att det är roligt att gå till träningen. Grunden för att barnen ska ha roligt är att de känner sig trygga och vågar vara sig själva.

Passen nivåindelas på plats de dagar som instruktörerna avser att addera sparring. Sparring tränar dem som vill och som har kommit lite längre i utveckling. Praktiskt så tar en av instruktörerna med sig dessa barn som tränar sparring i ringen.

För att kunna delta ska du ha grundläggande kunskaper i såväl anfall som försvar samt kan kontrollera dina tekniker. Du måste också  ha sparringutrustning (boxningshandskar 10 Oz, benskydd, suspensoar samt tandskydd).

Observera att det alltid är instruktören som avgör om barnen är mogna för sparring eller inte!

NEXT GENERATION 12–17 ÄR
Next Generation är en ungdomsgrupp med blandad nivå (nybörjare, motionärer och avancerade). Träningen skiljer sig inte mycket från vuxengrupperna, men är i många aspekter anpassad för ungdomar.

Next Generation leds av klubbens mest erfarna tränare och förutom den rena thaiboxningsträningen så fokuserar vi mycket på teambuilding och mentorskap. Vi strävar efter att bygga både en hälsosam kropp och en hälsosam knopp genom träning av både fysiken och psyket.

Passen nivåindelas på plats de dagar som instruktörerna avser att addera sparring. Sparring tränar dem som vill och som har kommit lite längre i utveckling. Sparringutrustning krävs för dem som vill; benskydd, tandskydd, susp. och boxningshandskar (min 14 Oz men väger du över 75 kg min 16 Oz).

Ungdomarna tävlar i klasserna Diplom, D-klass Junior samt C-klass Junior. För att få tävla måste man självklart ha målsmans tillåtelse.

Våra mest ambitiösa ungdomar har möjligheten att helt eller delvis delta i seniorverksamheten, vilket ingår i träningskortet.