MUAYTHAI - THAIBOXNING


THAIBOXNING - FÖR NYBÖRJARE OCH ELIT

Thaiboxning eller Muaythai som det egentligen heter är en thailändsk nationalsport. Hos oss kan du träna thaiboxning enbart som en motionsform eller med ambitionen att tävla på toppnivå. Oavsett vilket mål du har är du lika välkommen!

Thaiboxning som är en fullkontaktssport, ingår tekniker som boxning, sparkar, knän, armbågar och clinch (stående brottning). På nybörjarnivå sker träningen nästan uteslutande som träning på mitts där man jobbar två och två – den ena personen håller mitts (kuddar) som partnern får slå och sparka emot och sedan byts man av. I ett typsikt träningspass på nybörjarnivå ingår gemensam uppvärmning under ledning av instruktör därefter teknikträning på mitts under ledning av instruktör, intervallträning, fysträning samt gemensam och avslutande kortare stretching. Cirka 85-90 % av alla som tränar hos oss gör det i motionsform.


CIRCUIT

Vår fysträning är utformad för att ge dig de bästa förutsättningarna för att uthållighetsmässigt och styrkemässigt kunna prestera under match. Det innebär ett upplägg med i huvudsak funktionella och varierande övningar som tex “ringarna”, “kistan”, “dockan”, “hopprepet”, kettlebells, “ryssäcken”, gummibandet och “trappan” – övningarna varierar från pass till pass. Tanken är att aldrig få mjölksyra, utan hela tiden tänja på gränsen till mjölksyran. Träningen sker i korta intervaller under  instruktörs peppning. Du kommer bli förvånad över hur snabbt du orkar mer och mer pass för pass. Det fina är också att det passar alla oavsett träningsnivå genom att man anpassar antal repetitioner och och motstånd själv efter sina egna förutsättningar.


BOXNING


BOXMASTER