TRÄNINGSFORMER

Thaiboxning

Thaiboxning eller Muaythai som det egentligen heter är en thailändsk nationalsport. Hos oss kan du träna thaiboxning enbart som en motionsform eller med ambitionen att tävla på toppnivå. Oavsett vilket mål du har är du lika välkommen!

I Thaiboxning som är en fullkontaktssport, ingår tekniker som boxning, sparkar, knän, armbågar och clinch (stående brottning). På nybörjarnivå sker träningen nästan uteslutande som träning på mitts där man jobbar två och två – den ena personen håller mitts (kuddar) som partnern får slå och sparka emot och sedan byts man av. I ett typsikt träningspass på nybörjarnivå ingår gemensam uppvärmning under ledning av instruktör därefter teknikträning på mitts under ledning av instruktör, intervallträning, fysträning samt gemensam och avslutande kortare stretching.

Circuit

Vår fysträning är utformad för att ge dig de bästa förutsättningarna för att uthållighetsmässigt och styrkemässigt kunna prestera under match. Det innebär ett upplägg med i huvudsak funktionella och varierande övningar som tex “ringarna”, “kistan”, “dockan”, “hopprepet”, kettlebells, “ryssäcken”, gummibandet och “trappan” – övningarna varierar från pass till pass. Tanken är att aldrig få mjölksyra, utan hela tiden tänja på gränsen till mjölksyran. Träningen sker i korta intervaller under  instruktörs peppning. Du kommer bli förvånad över hur snabbt du orkar mer och mer pass för pass. Det fina är också att det passar alla oavsett träningsnivå genom att man anpassar antal repetitioner och och motstånd själv efter sina egna förutsättningar.

Boxning

Boxmaster

I februari 2017 kommer vår nya utrustning Boxmaster.
Vi kommer då kunna erbjuda mindre personliga pass med upp till 12 deltagare – boxningsfys och boxningsteknik. Håll utkik efter premiärpassen.

CrossFit

CrossFit har sin bas i funktionell träning. Funktionell träning har sitt urspung i tanken om att vi ska träna vår kropp som en helhet med “naturliga” rörelser som utgångspunkt. Bra exempel på sådana rörelser är tex knäböj, marklyft, utfall, stående press- och dragövningar. Målet med träningen är att förbättra din kroppskännedom genom konstant varierade funktionella övningar utförda med hög intensitet. Det gäller oavsett om målet för Dig är att bli starkare, smidigare, spänstigare, bättre eller mer uthållig inom vitt skilda områden som kampsport, bollsport, gymnastik, tennis osv…

OM VÅR BOX

Vår box är liten och personlig. Antalet deltagare per klass kommer att vara mellan 8- 10 personer beroende på klassens tema och upplägg – du får känslan av en PT-grupp. Antalet träningspass utökas allt eftersom vår box växer.  Som medlem bokar Du ditt deltagande på samtliga klasser via vårt bokningssystem online. Undantagen är Prova-på-klassen och On-ramp-kurserna – de bokas via telefon (Prova-på) och On-ramp (via mejl info@slagskeppet.com).

Gym

Under våren 2017 kommer vi att förnya och omdisponera vårt gym.
En ny konditionspark, nya stänger och vikter samt ett antal nya maskiner är på gång in. Tillsammans med nyheten Boxmaster så förtydligar vi vårt träningskoncept med inriktning mot Kampsport och CrossFit, utan att göra avkall på användbarheten och bredden.