Senior – Grupper

SENIOR - GRUPPER

Slagskeppet är för alla och det ser man verkligen när man tittar på verksamheten. Här finns alla sorters aktiva som tränar och umgås så som i en familj. Oavsett varför man kommer till oss och oavsett varför man valt att träna thaiboxning så finns det en plats för alla. En inkluderande miljö där alla ska känna sig välkomna och ha roligt tillsammans.

För att utvecklas optimalt som måste miljön också vara lagom utmanande så att man kan utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. Individen har störst chans att utvecklas i en miljö där träningskamraterna är på ungefär samma nivå och är ungefär lika bra. Detta är grunden till hur vi formerat våra olika grupper och hur vi bedriver verksamheten där.

STEP 1 (Nybörjare och motionär)

Step 1 är gruppen för alla entusiastiska nybörjare, som tar sin första stapplande steg som thaiboxare. Här finner vi också klubbens motionärer, som inte har några ambitioner att vare sig köra sparring eller att tävla. Vi tränar lika mycket och lika hårt som i övriga pass, men utan själva kampmomentet.

Är man nyfiken på sparring och kanske till och med att tävla så får man alla verktyg man behöver för att komma vidare i denna grupp. För dem som vill förekommer ”nybörjarsparring”, men alltid med alternativa övningar för dem som inte vill.

Sparringutrustning för dem som vill; benskydd, tandskydd, susp. och boxningshandskar (min 14 Oz men väger du över 75 kg min 16 Oz).

THAI ALL LEVELS (inklusive dagpassen)

Slagskeppets blandade thaiboxningspass, som är för alla nivåer. Passet är i grunden ett Step 1-pass, men skillnaden är att det finns möjligheter för sparring om så önskas. Dagpassen är alltid All Levels, men passar alla – oavsett förkunskaper!

Sparringutrustning för dem som vill; benskydd, tandskydd, susp. och boxningshandskar (min 14 Oz men väger du över 75 kg min 16 Oz).

ÄNGLARNA - GIRLS ONLY (AKA Peters Änglar, AKA Slagänglarna)

Denna populära tjejgrupp har haft olika namn över åren och är mest känd under namnen Slagänglarna och/eller Peters Änglar. Gruppen är per definition ett Step 1 pass, men bara för tjejer!

Varje lördag träffas klubbens tjejer och tränar tillsammans, allt från nybörjare till tävlande – juniorer till veteraner.

STEP 2 (Fortsättning/avancerad)

Step 2 är gruppen för dem som har kommit längre (2–3 terminer) och som vill sparras. I den här gruppen tränar alla dem som gillar fightingmomentet utan krav på att tävla.

För att kunna delta på dessa pass måste man ha sparringutrustning (boxningshandskar min 14 Oz men väger du över 75 kg min 16 Oz), benskydd, suspensoar samt tandskydd). Är du osäker på om du klarar av Step 2 är det enklaste att prata med instruktören och eventuellt göra en provträning.

Träning i Step 2 är välbesökt av boxare från Fightinggruppen och fungerar som en brygga för dem som vill vidare. Våra tävlande boxare tar väl hand om och inspirerar eleverna i gruppen.

TÄVLINGSGRUPPEN (Fighting, Elit, Elitförberedande)

Tävlingsgruppen är Slagskeppets elitverksamhet och består av cirka 40 boxare. Här tränar dem som har nått längst och som har viljan och ambitionen att tävla och/eller på annat sätt bidra till tävlingsverksamheten (att vara/bli tränare/coach och/eller vara/bli domare). Beroende på klass och nivå är ambitionen att tävla var 4:e–8:e vecka.

Tävlingsgruppen är en uttagningsgrupp och alla som tränar där har erbjudits platsen och tackat ja till att delta. Man kan alltså INTE bara dyka upp på dessa pass. 

Vad krävs för att vara med i Tävlingsgruppen? – LÄS MER HÄR!

SLAGSKEPPET VETERAN ACADEMY (+35 år)

Slagskeppets träningsgrupp för dem som “varit med ett tag”. Tjejer och killar som tränat länge på Slagskeppet och/eller andra klubbar. Vi tränar tillsammans med glimten i ögat och utan krav på styrka, kondition och smidighet.

En stor del av passet brukar vara “russin-sparring” där vi kollar om varandras skills fortfarande finns där “under ytan”. Vill man inte sparra så varför inte misshandla en säck eller bara coacha kompisarna.

Krav på utrustning är vattenflaska, benskydd, tandskydd, susp. och om du vill sparra boxningshandskar (min 14 Oz men väger du över 75 kg min 16 Oz).

Bastu + världsproblem efter träningen är sannolikt lika viktigt som själva träningen!?

BOXNING - PT INDIVIDUELLT ELLER I GRUPP

Sugen på att komma i form eller är du en erfaren kampsportare som vill utveckla dina boxningsskills? Skräddarsy ditt boxningspass individuellt eller ihop med flera likasinnade.

Passar utmärkt som svensexa/möhippa eller liknande!

Går att kombinera med sparring förutsatt att du/ni har rätt utrustning;  tandskydd, susp. och boxningshandskar (min 14 Oz; väger du över 75 kg min 16 Oz).

Prissättes individuellt utifrån dina önskemål – kontakta oss för pris!