KAMPSPORTSKOLLO

Sommaren 2015 hade vi premiär för vårt Kampsportskollo. Den lilla marknadsföring vi gjorde för kollot fick ett enormt genomslag och vår postning på Facebook nådde ut till över 30 000 personer. Vi hade planerat för 20 barn och tog in 26 barn. Trots det var det över 10 barn som inte fick plats.

Här kan du läsa mer om vår kolloverksamhet.

BAKGRUND

oskar_o_rasmus

Kampsporten har länge varit hänvisad till källarlokaler utan dagsljus och har dragits med oförtjänt dåligt rykte och förutfattade meningar om att det bara är en viss sorts människor som sysslar med “det där”.
Vi på Slagskeppet har naturligtvis vetat länge att det inte är fallet, men det är svårt att strida mot gamla “vedertagna sanningar”.

Slagskeppet har funnits så länge att flera generationer har passerat igenom vår förening. Vi har länge märkt att gamla elever kommer tillbaka till oss – nu med sina barn eller tonåringar.

Flera av oss i Slagskeppet har själva barn och brottas med pusslet att få semesterdagarna att räcka till under somrarna. Vi ville därför erbjuda ett sysselsättningsalternativ för kampsportintresserade barn och unga tonåringar mellan 8 och 14 år en av de första och sista veckorna på sommarlovet.
I våra nybyggda lokaler i Kungl. Tennishallen på Östermalm i Stockholm har vi de fysiska möjligheterna att kunna ta hand om barn på heltid. Vi kände också att tiden var mogen för Kampsporten att göra de “etablerade idrotterna” sällskap på kollomarknaden.
En stor bidragande orska till denna känsla är att Sverige står värd för Världsmästerskapen i Muaythai 2016.


VAD TYCKER BARN OCH FÖRÄLDRAR?

Lyssna till vad OSKAR OCH SAMUEL TYCKTE OM KOLLOT:

lysdaa

“Jag skulle säga att det är ett väldigt bra ställe, men just nu har jag ingen kompis som ens vet att det här stället finns!”
OSKAR 8 ÅR


“Du kommer få jättekul och du kommer verkligen kunna säga till din klass att du har verkligen gjort det här och du kan verkligen det här, du har kämpat för att bli stark!”
SAMUEL 9 ÅR


“Jag och Hugo vill tacka er för allt ni gjorde för barnen vecka 26. Hugo var så nöjd med era aktiviter och föreläsningar! Han berättade för mig om allt han lärt sig. Föreläsningen om kost och om självkänslan var toppen! Det borde alla få höra och lära sig! Maten var super god (Hugos ord) och ni såg ju hur mycket de åt 😉 Klappa er själva på axeln, ni gjorde detta så bra! Det var bra att dela upp dem i grupper, efter deras ålder. Alla instruktörer var jätteduktiga!
Stort tack för en grym vecka!”
CECILIA, mamma till HUGO 11 ÅR


“Wow, vilket läger, barnen har haft jättekul! De verkligen märks att ni har satsat på att göra detta till ett bra event. Vi är jätteimponerade av ert engagemang vilket vi givetvis sprider vidare till andra föräldrar! Tack så hjärtligt för ett väldigt innehållsrikt och kul läger!
GAUTE och MARIELLE, föräldrar till ELLEN 11 ÅR och TIM 7 ÅRUPPLÄGG

upplag

Under en veckas tid – måndag till fredag, mellan kl 09.00 och 16.00 (Fredagarna slutar vi kl 15) tränar du thaiboxning, boxning, brottning, gymnastik, cirkelfys och löpning och lär dig grunderna i styrketräning. Du och dina träningskompisar ser på film, har dataspelsturnering och om vädret tillåter så går vi och badar eller spelar fotboll.

Vi har några enklare föreläsningar – självkänsla – socker och godis – om skador – mm.

All inomhusträning sker i Slagskeppets helt nyrenoverade och fräscha träningslokaler i Kungliga Tennishallen. Det är också i vårt mysiga café som vi äter mellanmål och lunch.


TRÄNINGEN

Vi delar in barnen efter ålder och erfarenhet och varje grupp på mellan 4 och 7 barn har en egen ledare. Våra duktiga och engagerade instruktörer är med barnen under hela veckan.
Förutom ledarna som följer barnen hela veckan har vi gästisntruktörer för de olika aktiviteterna som tex löpcoacher från IFK Lidingö Friidrott för löpklasssen.
Gymnastikpassen leds av vår gymnasikinstruktör. Peter Lööf – vår huvudtränare håller i thaiboxningen och boxningen.

training

VECKOSCHEMA

– Exempel på veckoshemat kan se ut så här (aktiviteternas placering kan ändras, men tiderna ligger fast)

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

9.15-10.15 Thaiboxning Boxning Thaiboxning Boxning Styrketräning
10.45-11.45 Styrketräning Gymnastik FILM Gymnastik Cirkelfys
11.45-13.30 LUNCH LUNCH LUNCH LUNCH LUNCH
13.30-14.30 SKADOR Spelturnering FÖRELÄSNING Spelturner BAD/fotboll
14.45-15.45 Boxning Thaiboxning Brottning Thaiboxning
coacj-1

Utmaningen – att försöka slå luften ur ledarna…

coacj2

Styrketräning med kroppen som verktyg…

kids

Åldersindelade grupper…

ledra

Ledare som följer barnen alla pass hela veckan


MATEN

meat

För oss är maten viktig och grunden till en bra fysik och ett bra psyke. Vi är måna om att barnen ska äta bra och lagar all mat från grunden i den mån det är möjligt.
Vi har bra insikt i födoämnesallergier och har möjlighet att i viss mån anpassa maten för barn med överkänsligheter.
Mellanmål bestod på förmiddagen av frukt av olika slag – banan, melon, äpple, vindruvor och päron.
Eftermiddagens mellanmål var grekisk youghurt med vaniljpulver, tärnad frukt, olika nötter och glutenfri musli som vi toppade med lite honung.

Under veckan serverades till lunch:
MÅ Kycklingspett med ris, jordnötssås, isbergssallad, morötter och gurka.
TI Tacos med hemlagad guacamole, sallad och grönsaker.
ON Hemlagat potatismos med falukorv, gurka, morot och paprika.
TO Hemlagade minihamburgare och coleslaw med ost, grönsaker och surdegshamburgerbröd
FR Kycklingsallad på kycklinglårfilé, hemlagad majonäsdressing och surdegsbröd

Vem har påstått att barn inte äter grönsaker? Vi dukade upp så att de alla fick plocka av det de tycker om och faten var soprena – varje dag!!!


FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS

4a-1

FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP MED RAYMOND AHLGREN – PERSONLIG COACH OCH FÖRELÄSARE

Idag är barn mycket väl medvetna om vad de har för krav på sig. De själva, deras omvärld, familj och kompisar talar ofta om vad de förväntar sig av barnen och de har mycket att leva upp till.

Vi som intensivt jobbar med barn och ungdomar , vuxna också för den delen, finner ofta att många är snabba att straffa sig själva och klanka ner på sig själva. För att må lite bättre själv så är man också snar att även trycka till andra när tillfälle ges.
Vi anser att detta har sin grund i en vacklande självkänsla. Ett för oss viktigt och under kollot mycket uppskattat inslag var föreläsningen med Raymond Ahlgren.
Raymond pratade om hur man är snäll mot sig själv, om att det är ett viktigt val man kan göra själv – att välja vilken varg man matar…
Raymond lät också barnen göra några övningar tillsammans – att försöka se varandra bakom “ytan”, att leda varandra och att våga lita på att man blir ledd på ett rätt sätt.


kids-fun
meal

FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP OM GODIS OCH SOCKER

Vi tittade på en film om när vi – barnens föräldrar gick och handlade lördagsgodis som 10-åringar – och jämförde det med hur det är när barnen själva köper lördagsgodis idag. Vilken skillnad på godispåsens storlek!!!

Barnen fick också – indelade i grupper – diskutera och gissa hur många sockerbitar som finns dolt i olika saker som vi ofta äter till dagligdags.

Vi blev alla ganska överraskade över utfallet.


FÖRELÄSNING OM SKADOR

Vi pratade också med barnen om hur man tar hand om enklare skador som blåmärken, näsblod och stukningar.


VEM KAN DELTA?

– Du ska kunna hålla reda på dina egna saker
– Du ska vara mellan 8 och 14 år
– Du ska vara simkunnig (för att vara aktuell för att följa med till Kampementsbadet och bada, men det kommer finnas alternativ att sysselsätta sig med)
– Du kan var helt nybörjare eller tom ha tävlat.
– Är du nybörjare finns det handskar att låna om du inte vill köpa egna säckhandskar.
– Har du sparrats tidigare så behöver du ha med dig din sparringutrustning.
– Du behöver ett lås till klädskåpet (kombinationslås är att föredra då man inte behöver hålla ordning på någon nyckel) Ta med eller köp hos oss (kostar 120 kr).
– Du behöver minst två uppsättningar med rena träningskläder per dag samt handduk.


ANMÄLAN TILL SOMMAREN 2015

* V 33 ÄR FULLTECKNAD – VI KAN DOCK TA EMOT ÖNSKEMÅL OM RESERVPLATS VID EV AVHOPP*

– En vecka fullspäckad med aktiviteter kostar 2000 kr inkl träning, mellanmål och lunch alla dagar. Alla deltagare får också en valfri t-shirt samt en vattenflaska.
– Vi erbjuder syskonrabatt på 200 kr till anmält barn 2 samt 3 från samma familj.
– Du anmäler ditt barn genom att skicka ett mejl till till info@slagskeppet.com med uppgifter om:

  • Önskad vecka för deltagande v 26 (22-26 juni) eller v 33 (10-14 aug)
  • Ditt barns för- och efternamn samt kompletta personnummer
  • Ditt eget för- och efternamn samt kompletta personnummer
  • Mejladress dit vi kan skicka fakturan.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återfås till hälften enbart mot uppvisande av läkarintyg.


ANMÄLAN TILL SOMMAREN 2016

Du kan läsa här om hur du anmäler dig till Kampsportkollot sommaren 2016.