OM SLAGSKEPPET

Slagskeppet grundades 1977 av Per-Olov Lindvall och är därmed sveriges äldsta thaiboxningsklubb fortfarande aktiv. I början av 1980-talet inleddes ett samarbete med Master Sken, grundare av SIMTA (Sitnarong International Muay Thai Association) vilket utvecklade intresset för föreningens inriktning mot just thaiboxning.

Namnet Slagskeppet kommer från den tid då klubben hade sin träningslokal på en båt liggande vid Söder Mälarstrand i Stockholm.

Slagskeppet har varit medlem i Svenska thaiboxningsförbundet sedan förbundet grundades.

Sedan år 2000 drivs Slagskeppet framgångsrikt av huvudtränaren Peter Lööf. Peter har funnits med i föreningen sedan dess start och har tävlat mycket för klubben tills han som 24-åring var med om en bilolycka och fick avbryta sin tävlingskarriär. Peter har därefter fokuserat på att instruera andra och har tagit klubben till nya nivåer. Hans outtröttliga intresse för att utveckla sporten genom att hela tiden förfina sättet som de olika teknikerna utförs på unikt i dagens thaiboxning. Han ser varje fighters unika förutsättningar fysiskt och mentalt och lyckas utveckla de starka sidorna till att bli ännu bättre – på Slagskeppet fostras inte alla fighters efter samma mall – utan efter sina unika förutsättningar.

OM FÖRENINGEN BK SLAGSKEPPET MUAYTHAI

Slagskeppet är medlem i följande förbund organiserade under Riksidrottsförbundet genom medlemskap i följande underförbund hos Budo & Kampsportsförbundet:
– Svenska Thaiboxningsförbundet (medlem sedan förbundet startades)
– Svenska Kickboxningsförbundet
– Svenska Boxningsförbundet

SLAGSKEPPETS STYRELSE 2017

Ordförande Peter Lööf
Ledamot Ivan Sundström
Ledamot Max Ramqvist
Ledamot Pernilla Wass Lööf
Ledamot Teemu Lehtinen
Ledamot Janni Dogaris
Suppleant Jerry Westergren

Valberedning Rikard Norlén & Sergei Baranjuk

Revisorer Erik Lendenius & Marie Ohlsson

Kontaktuppgifter Slagskeppets styrelse – mejla till info@slagskeppet.com